Gymmet & våra lokaler

Här kan du läsa om vår maskinpark, vår fitnesslokal samt våra solarium.

Gymmet

Vi bytte ut hela maskinparken 2005 till världsledande Nautilus. Nautilus har mycket väl genomtänkta maskiner och många års erfarenhet. Vi har under årens lopp testat många andra märken och kommit fram till att Nautilus leverar absolut bäst resultat, pump och minst skador.
Vi har fortfarande ett par fria vikter från 60-talet som souvenir. Det fina med fria vikter är att de i princip aldrig går sönder. Utöver Lennys hemsnickrade vikter har vi moderna stänger och vikter från ELEIKO.
Fördelen och förklaringen till varför vi har majoritet med fria vikter är enkel enligt oss. Genom att köra ”fritt” får du en mycket bättre och omfattande träning helt enkelt. Om du bänkpressar fritt jämförelsevis mot i smithen så bygger du upp fler stabiliseringsmuskler, för du måste balansera stången själv. I maskinen så styrs din rörelsebana efter maskinens förutsättningar. Inte bra.
Läs mer om våra gymkort & klasser här.

Vår Fitnesslokal och klasser

Välkommen in i svettgrottan – ingen får lämna detta rum utan att kunna krama ur tröjan. Det är vårt motto!
I fitnesslokalen kör vi löpande pass varje hel timme måndag-fredag 16.00 – 21.00 och helger 11-15.
Aerobics – Ett konditions och koordinationsbaserat pass med full rörelse. Med hjälp av instruktörens hjälp tar du dig igenom den svettiga timman genom att gå upp på block och olika roliga stegkombinationer i takt till den rytmiska musiken.

PULS – Vårt intensivaste konditionspass, här ska svetten lacka! Du väljer själv svårighetsnivå genom att använda dig av en stepsbräda eller på golvet. Intensiteten är hög och pulsen (samt svetten!) arbetas upp av olika intervallbaserade moment. När du trodde pulsen var på topp så slänger instruktören in ytterligare styrka för att totalt slänga dig in i väggen. Tillsammans ger vi 100% under atningen 25 eller 45 minuters pass – Tro oss, du är bra trött efter det!

BOX – Box är svettig och rolig konditionsträning baserat på boxning. Med olika slag och sparktekniker arbetar vi upp pulsen i grupp. Ta gärna med dig en kompis eller din partner på detta pass då majoriteten av övningarna är baserade på att arbeta parvis. På BOX varvar vi konditionsträningen med styrka, core och teknik. Om du inte har gaurden uppe kanske du åker på en smäll, så det är bäst att pass på! All utrustning som hopprep, mitsar och tunna boxningshandskar finns att låna. Glöm inte att ta med vatten och en handduk.

Tabata – Ni som kört Tabata sen innan vet vilken mardröm det kan vara för vissa.. Eller skithäftig upplevelse om man har den rätta inställningen! Passet har tre olika inriktningar som vi bestämmer i förtid: Styrka, kondition eller core. Tabata som träningsform innebär att vi arbetar på maxansträngning under 20 sekunder för att sedan vila 10 sekunder. Denna procedur repeteras åtta gånger i totalt fyra minuter. Genom att kombinera olika muskelgrupper får varje muskelgrupp fyra minuters utmaning. Ett kul sätt att utmana dig själv eller varför inte en kompis efter dina egna förutsättningar.

Core – Ett roligt pass som riktar sig mot dig som vill få bättre kroppshållning, balans eller rent generellt styrka i kroppen. Någon av våra erfarna instruktörer visar gruppen övningar som hjälper dig att bygga upp utsatta försvagade områden som mage, rygg, bröstrygg och överkroppsbalans. Redskapen är framförallt ens egen kroppsvikt men om instruktören tycker klassen ser lite för torr ut kan det hända att tempot trappas upp i slutet med lite fria vikter. Kör hårt!

Inomhuspromenad med Henry – Henrys inomhuspromenad är en del av Henrys viktminskningsprogram. Alla är välkomna på detta pass, men Henrys viktminskningsklienter har företräde. Under en timma promenerar man på plats och lyssnar på utvalda ljudboksnoveller som Henry har valt själv. En given klassiker för dig som bara vill bli lite medelsvettig.

Våra solarier

Solarier är en självklarhet på ett gym. Det finns flera anledningar till varför byggare solar solarium. Den första och absolut viktigaste är att med en mörkare hudton syns dina muskler, senor och ådror mycket tydligare. Det är precis av den andledningen varför bodybuilders inför tävlingar börjar smeta in sig i brunkräm flera dagar i förväg. Lägg på ett lager med olja så kan i princip vilken soffpotatis som helst se ut som Mr. Schwarzenegger. Den andra anledningen till varför solarier är trevligt är för att man känner sig riktigt fräsch efteråt!
Vi har två typer av solarium som vi kontinuerligt byter rör i:

Brödrosten – Ett litet kärnkraftverk från 80-talet, Lennys egna favorit. Väldigt kraftigt solarium som endast rekommenderas för mycket vana solare.
2 stycken Ultra Tan Paragon – Två moderna solarier från 2012 där du själv kan ställa in styrkan efter behag.

10 minuter – 40 kr
15 minuter – 50 kr
20 minuter – 60 kr

 

Läs mer under PRISER

LEAVE A COMMENT

Powered by WordPress. Theme by Arinio